οικονομικος συμβουλος - An Overview
οικονομικος συμβουλος - An Overview
Blog Article
Διασφαλίζει την έγκαιρη και έγκυρη αναφορά του συνόλου των εσωτερικών εκθέσεων λογιστικής και οικονομικής διαχείρισης.
Πόσο συχνά πρέπει να συνεργάζομαι με τον οικονομικό μου σύμβουλο;
Στην πραγματικότητα, κάθε φορά που ένα άτομο συνάπτει συμβόλαιο για ένα προϊόν σε μια τράπεζα, ένα μικρό ποσοστό από αυτά που πληρώνει πηγαίνει στην ανάθεση αυτής της υπηρεσίας.
Διαθέτει επαγγελματική ιστοσελίδα; Περιλαμβάνεται το βιογραφικό του; Υπάρχουν κριτικές επιχειρήσεων με τις οποίες έχει συνεργαστεί;
Το πιο πιθανό είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα εκλάβουν την κάθε παραπάνω ιδιότητα με τον ίδιο τρόπο.
Σε αυτό το άρθρο δεν θα εξηγήσουμε μόνο τι είναι αυτό το επάγγελμα, αλλά θα σχολιάσουμε επίσης ποιες είναι οι λειτουργίες του, πού εργάζεται και ακόμη και πώς να γίνουμε οικονομικός σύμβουλος, αν μας ενδιαφέρει.
Θα θέλατε να προβείτε σε στρατηγικές αποφάσεις για το μέλλον της επιχείρησής σας
Πόσο συχνά πρέπει να συνεργάζομαι με τον οικονομικό μου σύμβουλο;
Το παράδειγμα του ακινήτου αποτελεί απλώς μια συνηθισμένη περίπτωση οικονομικής απόφασης που δείχνει τις ποικίλες παραμέτρους που οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας. Προφανώς υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις οικονομικών αποφάσεων, όπως για παράδειγμα τι να κάνω τα λεφτά μου, πως να τα εξασφαλίσω, που να τα επενδύσω και αν αξίζει γενικότερα να τα επενδύσω και που φυσικά να απευθυνθώ.
Οι οικονομικοί σύμβουλοι για ιδιώτες εργάζονται με τους πελάτες here τους για να κατανοήσουν τις προσωπικές τους οικονομικές συνθήκες και στόχους.
Οι σύμβουλοι επιχειρήσεων είναι συνήθως απόφοιτοι τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους αποκτούν γνώσεις χρηματοοικονομικών, δικαίου, μάρκετινγκ, στατιστικής, λογιστικής, επιχειρησιακής στρατηγικής και άλλων τομέων σχετικών με τις επιχειρήσεις.
Δεν γίνεται κατανομή των πόρων έτσι όπως έγινε πέρυσι με μικρές μεταβολές, αλλά επαναξιολογούνται και πρέπει να δικαιολογηθούν οικονομικά τα πάντα.
Ο ρόλος του προσωπικού οικονομικού συμβούλου λοιπόν είναι να βρίσκεται δίπλα στον πελάτη, να τον βοηθά ώστε να αναλύει κι αντιλαμβάνεται τις ποικίλες παραμέτρους σε μια οικονομική του απόφαση και ουσιαστικά να τον βοηθά στην επίτευξη των στρατηγικών του στόχων μέσα από: α) τις οικονομικές συμβουλές-πληροφορίες, β) την συμβουλευτική διαδικασία-συζήτηση και γ) την χρηματοοικονομική εκπαίδευση που θα προσφέρει.
– Να μας καθοδηγεί – Είναι εύκολο να κάνουμε μεγαλεπήβολα σχέδια, όπως “